توسعه شهری، مشکلات ، موانع و شوراها ؟!
مدیریت - بازاریابی- گردشگری- توسعه شهری
سید سجاد اسبقی- کارشناسی ارشد MBA دانشگاه تبریز
درباره وبلاگ


سیدسجاداسبقی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی(گرایش بازاریابی بین الملل) سلام بر دوستان عزیز این وبلاگ با هدف تبادل اطلاعات در زمینه مدیریت - بازاریابی - گردشگری در خدمت کلیه دوستان خواهد بود.کاش می دانستید که زندگی با همه وسعت خویش محفل ساکت غم خوردن نیست حاصلش تن به قضا دادن و پژمردن نیست زندگی خوردن و خوابیدن نیست زندگی حس جاری شدن است زندگی کوشش و راهی شدن است امیدوارم از راهنمائی دوستانی که دستی به قلم دارند بی نصیب نمونم. نیستم محتاج نگاهی که بلغزد بر من خودم هستم و تنهایی و یک حس غریب که به صد عشق و هوس می ارزد.... .هر کس به چیزی تبدیل می شود که بدان عشق می ورزد.اگر سنگی را دوست داشته باشد سنگ می شود اگر هدفی را دوست بدارد ،به آن هدف تبدیل می شوداگر به فردی عشق ورزد آن فرد می شود اگر به خدا عشق بورزد خدایی می شود وحال انتخاب با ماست .
آخرین مطالب
نويسندگان

سیاست توسعه شهری در دنیا به معنی ارتقاء بهره‌وری و بهینه‌سازی استفاده از زمین و امکان توسعه درون شهری و ارتقاء سطح دسترسی ساکنان بافت قدیمی و فرسوده شهری به خدمات شهری واجتماعی است. توسعه ی شهری در کشورها معمولاً در قالب رشد شهرهای موجود، خلق شهرهای جدید، یا هر دو صورت می گیرد. توسعه ی شهری تحت تأثیر عوامل مختلف از جمله عوامل اقتصادی قرار دارد. در واقع یک رابطه دو طرفه تأثیر و تأثر توسعه ی شهری و رشد اقتصادی به شکل تعاملی بین شهر و اقتصاد همواره قابل ترسیم است

توسعه درون شهری برخلاف سایر سیاستهای توسعه شهری در داخل شهر با حضور ساکنان و شهروندان انجام می‌پذیرد و موضوعی چند وجهی است که فراتر از یک سازمانی مانند شهرداری و دارای ابعاد اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و زیست‌محیطی است.

آنچه که اغلب مردم از توسعه شهری در ذهن و تصورشان دارند با آنچه که برای تحقق‌ آن سعی و تلاش و یا مشارکت می‌نمایند متفاوت است.مشارکت یکی از کلیدی‌ترین مفاهیم توسعه شهری است و آگاهی و اطلاعات شهروندان در زمینه امور مربوط به شورا و شهر و شهرداری در افزایش مشارکت آنها نقش بسزائی دارد.اگر این آشنائی در حد پائین‌تری باقی بماند اغلب این تصور می‌شود که مهمترین وظیفه شهرداری تأمین نظافت شهری است و اینجاست که شهروند به شهرنشین تنزل می‌یابد و به عنوان عنصری بی‌تفاوت نقش اصلی خود را ایفا نمی‌کند و هزینه ی شهر نشینی را پرداخت نمی نماید.

اما مسئله ای که در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، مسئله ی فرهنگ و نقش آن در توسعه ی شهری است. برای انجام پذیرفتن هر کاری ابتدا باید فرهنگ انجام آن کار را شناخت و به بحث گذاشت. از این رو مقوله ی فرهنگ مقوله ی مهمی در بحث توسعه می باشد. بطور کلی فرهنگ اعتقادات، ارزش ها، آداب و رسوم، اخلاق و رفتار اجتماعی، قوانین اجتماعی و اجرای آن ها و... را در بر می گیرد.

وجود مشکلات زیاد در روند فعالیت های نهادهای شهری مانند شورا، تعویض مکرر و پیاپی شهردار عدم برنامه ریزی مناسب و بی توجهی مدیران شهری و حاکم شدن نگاه های سلیقه ای و قومی بر فعالیت های نهادهای شهری از جمله مشکلات اساسی در مسیر رشد و توسعه  شهری است.
در بسیاری از شهرهای کشور  علاوه بر موارد مذکور مشکل بافت های فرسوده ی قدیمی ، معاصر و روستایی نیز وجود دارد ، به علت غیر واقع بینانه بودن ضوابط طراحی راه ها در این نواحی، نبود استراتژی مشخص از طرف متولیان امر و عدم تامین منآبع مالی جهت بهسازی و نوسازی قابلیت اجرایی طرح های سامان دهی بافت های فرسوده کاهش یافته است

با همه ی این اوصاف جای این پرسش مطرح است که آیا سازمانها و نهادهای شهری وظایف خود را در مقابل ساکنان و شهروندان به درستی انجام می دهند و آیا مردم همکاری های لازم رادر جهت تحقق اهداف مورد نظر به عمل می آورند و در قبال آن با نظارت های صحیح خود پاسخگویی به موقع را از مسئولین امر مطالبه می نمایند.

اغلب بر این اعتقادیم که شهر ما خانه ی ما است پس  اگر شهر ما یک خانه ی بزرگ است باید همه ی اجزای خانواده در رشد وتعالی آن  نقش خود را به درستی ایفا نمایند ، اگر  اعضای خانواده امورات خانه را به یک یا چند نفر از افراد ضعیف بسپارند و خود از دور نظاره گر باشند آیا می توان انتظار معجزه ی یک شبه را داشت؟

ورود آگاهانه ی شوراهای شهر به عنوان نهادهای مردمی در حوزه ی شهری کارآیی و کارآمدی آنها را تثبیت و آنها را در جایگاه واقعی در حوزه تصمیم گیری و نظارتی قرار میدهد و اگر ترکیب اعضای شوراها شامل تخصص های مختلف و گسترده باشد به جرأت می توان گفت که شوراها به عنوان مسئولین محلی می توانند نقش مهمی را در توسعه شهر ها ایفا نمایند و با آگاهی نسبت به کمبودها و مشکلات منطقه خود و با استفاده از توانمندی اعضا و مشارکت مردم طرح های مهمی را برای توسعه محلی ارائه نمایند.

میر سجاد اسبقی. کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

پيوندها